en heldag hund

Idag åkte jag och mötte upp Erika&Charlie för träning och heldag med hund. Vi började med att pilla lite lydnad, jag visade vad vi stod för att få lite tips. Alla människor har alltid någonting bra att komma med och tips man kan välja att ta till sig (eller inte om nu är sån). Skoj var överallt och ingenstans och redan där lärde vi oss en läxa, bättre uppvärmning av gasad beardisunge. Charlie skötte sig fint, om än lite frustrerad när vi körde inkallningen för Charlie vill också! 
 
Vi tog en promenad istället för att gasa ur hundarna ordentligt. Skoj var full av de där fula gröna fröna sen så fick borsta ur honom med en plastkam jag hittade i väskan (som eg är min). Charlie var istället full av lera han! 
 
Efter åkte vi till McDonalds för lunch och fira Charlies fina utställningsresultat igår där han fick CK och r-cert! En naturell cheeseburgare till båda pojkarna och annat till mattarna. Nöjda! 
 
Och efteråt tillbaka till lydnadsplan, fick bra tips i ställandet som jag verkligen tänkt anamma. Stor skillnad på hundens ställanden och läggande under gång på bara den lilla stunden. Belöningsplacering är grejen! 
 
På fredag drar vi till SM ihop och hejar på alla elitekipage och äter glass, badar och tränar såklart. Innan dess gäller jobb, jobb och jobb....