Ett Skojpaket

Skoj är en rolig hund, de som jag tränar med tycker att han är superrolig och har härlig attityd men hur rolig han än är och hur motiverad så är en sådan hund svår på sitt sätt. Vårat största hinder är jag, jag måste samla mig och vara mer allvarlig i våran träning. Han har såpass mycket glädje att den glädjen jag tillför ger oss ett stort bakslag, jag är Skojs bästa belöning och även om vi har vårat belöningsord (rätt) blir han glad oavsett vad jag tilltalar honom med. 
Jag har stått liksom handfallen med en överlycklig arbetsnarkoman och fått höra "det är en beardisunghane, de är  sådana" men nej, jag vill inte köpa det. Jag vet att han kan samla sig, vara seriös och jag vet att jag gjort fel. 4 år med en hund som behövt gasas och nu Skoj, hunden som har energi för 10 terriers. Jag har dragit upp honom till pannkaksnivå och idag fick vi välförtjänt "skäll". Även om träningen idag blev pannkaka då han fått nöja sig med lösspringspromenader då jag jobbat första veckorna på mitt nya jobb och varit extremtrött så har vi ändå fått en nyckel och jag såg redan tendenser till hur beardisunghanen faktiskt skärpte till sig.

Han måste paketeras fint och inte flumma ut på lydnadsplan. Tydliga ramar för så fort han fladdrar så är det kört, då är det pannkakshjärna och platt fall. Att han är så lättbelönad socialt samt att jag kört leksak har gjort att han gärna sticker iväg i aktivitetsnivå, han behöver hållas nere men för all del inte kuvad. Vi bör jobba med lugna belöningar då allt i sig är en belöning för den där hunden och en strukturerad och mer seriös och allvarlig matte. Det finns fördelar och nackdelar med alla hundar och jag inser ju att det är en stor fördel för mig med en hund som exploderar i glädje av ett rätt, han behöver inte ens en belöning utöver det helt enkelt. 
 
Nu blev det långt och kanske lite flummigt, jag älskar den här hunden. Han är min och han är fantastisk men jag behöver ändras så att hunden ska hålla ihop och det är för mig klurigt. Han är en beardisunghane men han KAN koncentrera sig, allt annat är bara dåliga bortförklaringar. ;)