När terriern fick glänsa

Idag åkte vi till Bro-Håbo för att ta upp Ziggys rallylydnadskarriär efter öronproblemen. Han har inte kört en hel bana på över 1,5 år sedan och bor inte ens hos mig men en terrier glömmer aldrig och Ziggy är otrolig när det gäller rallymoment. Dock är det ju så med en terrier att antingen vill dom och då gör dom det till 100% eller så vill dom inte och då är det så, bara. 
 
Vi gillar verkligen att tävla på Bro-Håbo för de har så trevlig stämning och flyter ALLTID på. Bra info och man får rosett vilket såklart är extra roligt tycker jag (andra kanske tycker att det är ett minus, vad vet jag ;)) 
 
Vi började på B-banan, en bana med mycket spiraler och slalom. Skoj först ut och jag förstör direkt genom att köra spiral istället för slalom. Hjärnsläpp deluxe tror jag! Kommer på mig mitt i spiralen och sväljer svordomarna, hunden däremot var med! Han har aldrig sett rallyskyltar och trodde vi körde "runda" vilket är det vi tränat på de senaste två veckorna. Skicka och runda så istället för att sätta sig framför så rundade han skyltarna! Älskade djur. - 30 på fel moment och mina fel (och sen lite bris och sk) och kvalificerande resultatet borta.
 
Ziggy går in,fin kontakt och jag går SLALOM! Han är med, så himla fin kontakt och vi går ut med bara -1 poäng och NITTIONIO POÄNG! Älskade terrierdjuret har fixat sitt första kvalificerade på en bana som passade honom som handen i handsken med många spiraler, slalom och sitt-stå som är hans paradmoment. 
 
Andra banan och hundarna märkbart tröttare i huvudet. Skoj får något tokryck och ska hoppa på mig men lyckas ändå skrapa ihop 74 poäng och kvalificerande resultat efter att ha sett sin första rallybana 2 timmar innan! Älskade beardisunge. Ziggy har svårt med fokusen men vi får beröm för sitt-stå av domaren, "snyggt stå", och jag är väl okejnöjd när vi går av planen. Inte samma magi som förra men absolut inte dåligt vilket bekräftas när prisutdelningen är, 85 glada poäng och två kvalificerade. Ett till och vi har RLD N! 
 
Sen hem, fira och bada beardisunge som luktade allt annat än rosor.