Att ha hund..

är det bästa som har hänt mig och jag kan inte tänka mig ett liv utan tassar mot golvet och hundar i sängen när man ska sova, utan enstaka dagar då när det kör ihop sig. Min blivande sambo är precis lika hundtokig som jag, eller ja han har väl blivit. Och uppskattar precis som jag en busig terrier som vill morgongosa. 
 
Idag åkte vi 6 timmar tur och retur (alltså 3 timmar enkel resa) till världens bästa trimtant för sommarfrisyr. Mammas och pappas Ziggypojke blev klippt (japp, trimrasen klipptes) då han visat tidigare att det gör ont att ryckas vilket inte är normalt och för att inte plåga hunden mer än nödvändigt (att stå på ett bord och bli klipp är tortyr nog!!!) medan Skrott som har helt annat pälskvalité rycktes utan problem. Det talas ofta om att trimhundar ska ryckas och inte klippas men man måste ta pälsen i beaktning. Alla trimhundar kan inte ryckas helt  enkelt men på en trimhund med korrekt päls torde det inte vara mer tortyr än den som sker när man måste stå på ett bord lite skämtsamt sagt. 
Ziggy fixade det bra idag och har gjort framsteg, på grund av en traumatisk händelse där pälsen inte togs hänsyn till så tar han väldigt illa vid sig vid trimning, och Ewa på Pariservikens kennel är garanterat värd dessa långa bilfärder! 
 
Ingen bild idag på de två nakenråttorna men kanske på söndag när det är tävling igen!