156 p är också en vinst

Idag tävlade vi KM på vår hemmaklubb. Mitt första KM, min tredje helt genomförda tävling i LK1, någonsin och min hund på snart 1,5 år. Det är alltid kul att tävla på hemmaklubben kan jag tycka, man kan funktionära på andra tävlingar och jag stod ju, som några kanske minns, på trädgårdsdagen för klubben så självklart drar jag mitt strå till stacken. 
Det är alltid kul när man är några stycken och tävlar, det blir många ryggdunkar och en härlig stämning. Jag satt mest med Anna från Svassas och hennes två beardisar, M tiggde uppmärksamhet och T pussade på Skoj som vände bort huvudet i bästa tjejbaciller, örk-beteende! 
 
Min nervositet har börjar försvinna och idag gick jag in med en bra känsla på plan, ingen svimångest och dylikt som jag känt förut utan vi kändes bra. I platsen hade vi lite otur och hamnade på en fläck där det luktade väldigt gott (lydnadsklass 1 gick i löptikshagen så kanske en löpfläck sen igår?) och min stabila platshund förvandlades till en krypande, krålandes ål! Vad hände där liksom? Nåja, shit happens och man lär sig nya saker varje gång.
 
Under själva programmet hade vi 5 min glädje. Hunden kändes peppig och glad och även om han slarvade i momenten så var helhetskänslan fantastisk och han gjorde allt med sådan glädje att de där 156 p kändes som en vinst. Jag kände mig glad och peppig och det kändes som ett team. 
 
Det är lätt att tänka i den lydnadshetsen vi ibland befinner oss i att 156 poäng är ett nederlag men hunden är 1,5 år, vi har tränat lydnadsmoment sen juni och han går in och gör ett peppigt program med världens glädje och oj vilka fina kommentarer vi fick efter av de som tittade, och applåder och grejer. Det kändes kul och jag vill att varje tävling ska vara såhär! Ja, vi var nära ett gk, vi har iofs redan ett godkänt och kan gå upp i tvåan om vi vill men just nu är vi inte redo men jag är glad att all peppighet även finns på tävling.
 
Älskade guldhund, du är fantastisk trots din unga ålder. Vi har 10 år på oss att få LP Elip. 10 år att glädjas åt även andra och tredjepris, bara känslan är fantastisk!